Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ»

                                                                        
                                                             
                                                                 





                                                                            
                                                                              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   6/04/2010


                                   ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ                                              

                                                                      «ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ»                                          
  Αξιότιμε Κύριε  Πρωθυπουργέ

      Είναι πλέον κατάλληλος ο Χρόνος, οι πολίτες αυτής της Χώρας, να προσμετρήσουμε τις βαθμίδες που κατρακύλησε τα τελευταία τριάντα χρόνια τόσον η κοινωνική αλλά και πολύ περισσότερο η πολιτική Ζωή της πατρίδας μας.
     Προφανές είναι Κύριε Πρωθυπουργέ ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου των τελευταίων Τριάντα Χρόνων είναι απόλυτα συνυπεύθυνο για την Κοινωνικό – Οικονομική κατάπτωση της Χώρας μας.
    Ασφαλώς καίρια ευθύνη φέρουμε και οι πολίτες οι υποστηρίζοντες τους πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι δεν αντιληφθήκαμε εγκαίρως τη «Λάθος πορεία». Αρκεσθήκαμε όλοι μας εις τα ωφελήματα  μίας ψεύτικης ανάπτυξης με Δανεικά τόσον της Ε.Ε όσον και των Διεθνών πιστωτικών αγορών.
  «Λάθος πορεία» η οποία οδήγησε την Ελληνική πολιτεία εις την ανυποληψίαν και τον μαρασμό.
     Δυστυχώς, η υπερήφανη Ελλάδα του 2004 πλέον δεν υπάρχει. Γνωρίζουμε και ζούμε τώρα μια άλλη Ελλάδα. Το χειρότερο δε, είναι ότι εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σίγουροι  ποιαν από τις δύο αξίζουμε.
    Κύριε Πρόεδρε
     Σε πρόσφατη ομιλία του, εις την βουλή, ο επί των οικονομικών υπουργός Σας είπε ότι η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει σήμερα Εσάς ως Πρωθυπουργό. Θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί του, ευχόμενος να επιβεβαιωθεί τούτο μετά το προσδοκούμενο επιτυχές αποτέλεσμα κατά  την σύγχρονη κρίση.
     Προς τούτοις θα πρέπει, όλοι οι Έλληνες, να ευχόμεθα  να επιτύχουν οι προσπάθειές Σας.
    Υποθέτω ότι υπάρχει χρόνος στο μέλλον για πολιτική αντιπαράθεση και διελκυστίνδα ιδεών μεταξύ των διαφόρων πολιτικών σχηματισμών.
Σήμερα είναι χρόνος συσπείρωσης αλλά και συνεύρεσις για ένα σκοπό τόσον της κοσμικής όσον και της θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου.
    Αναφέρομαι δε  εις την Εκκλησιαστική αλλά και την Μοναστηριακή ηγεσία του τόπου μας γιατί ανά τους αιώνες η Ελλαδική Εκκλησία έχει δώσει ιδιαίτερα Εθνικά δείγματα γραφής κάτι που δυστυχώς μέχρι σήμερα από την παρούσα Εκκλησιαστική ηγεσία  δεν διαφαίνεται τούτο.
  

  Εις το παρόν πόνημά  Κύριε Πρόεδρε, οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να τολμήσω να πω τι πρέπει να γίνει για να βγει η Χώρα μας από την Κρίση. Αυτό είναι δική σας μέριμνα και ευθύνη.
  Ως πολίτης όμως έχω δικαίωμα ν’ αναλογισθώ και ν’ αναρωτηθώ  
                                 Τις Πταίει;
                            για την κατάντια της Χώρας μας.
                    Η Ελλάδα είναι ένας τόπος ευλογημένος από τον Θεό, τουλάχιστον Γεωγραφικά, εις τον οποίον οι αγρότες του θα μπορούσαν σχεδόν μέχρι και τρεις καλλιέργειες ν’ αναπτύσσουν τον χρόνο, προκειμένου να παράγουν προϊόντα προς εξαγωγή σε όλο τον κόσμο. Έναντι αυτής της εξέλιξης και ανεξάρτητα των πλέον 100 δις Euro που εισέπραξε ο αγροτικός κόσμος από την Ε.Ε, η χώρα μας σήμερα εισάγει ποικίλα γεωργικά προϊόντα τα οποία άνετα ευδοκιμούν σ’ αυτόν τον τόπο. Οι εξαγωγές δε, αναλογικά προς τις δυνατότητες είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.
     Η από πολλών ετών προτάσεις, για ομαδοποίηση των μικρών Αγροτικών κοινοτήτων και συσπείρωση των ομοειδών εκτάσεων γεωργικής παραγωγής, για ομαδικές καλλιέργειες απέτυχαν, με κύρια ευθύνη κατά καιρούς των τοπικών κοινοβουλευτικών,  κυβερνητικών και συνεταιριστικών παραγόντων.
     Η συνολική μας Αγροτική παραγωγή θα μπορούσε ν’ αναπτυχθεί σε κάθετη βιομηχανική ανάπτυξη με την ορθολογική συνδρομή ενός άρτια οργανωμένου συνεταιριστικού κινήματος. Απαραίτητα με την συνδρομή και εποπτεία της πολιτείας. Τριάντα Χρόνια «Λάθος Αγροτικές Πολιτικές»
                             Κατά την δεκαετία του 1980 Κύριε Πρόεδρε κατεστράφη, με τις τότε καταλήψεις των μεγάλων Βιοτεχνιών, η υποδομή της βιομηχανικής ανάπτυξης της Χώρας μας.
   Ιδιωτικές μονάδες κατασκευής αυτοκινήτων – ηλεκτροπαραγωγών ζευγών – επεξεργασίας Δέρματος στην Θράκη – κλωστήρια Υφαντήρια, καθώς και τόσες άλλες βιοτεχνίες, βιομηχανικής υποδομής διεγράφησαν από την επιχειρηματική δραστηριότητα με την έκρηξη του αριστερίστικου κινήματος δια των συνδικαλιστικών καταλήψεων. Υποθέτω δε ότι είναι γνωστόν εις Εσάς πως στην συνέχεια οι καταληψίες διεσπάθησαν τους εξοπλισμούς των εργοστασίων.
    Η αποδόμηση της μεγάλης Βιομηχανικής ανάπτυξης της Χώρας από τους καταληψίες είχε εκτός των άλλων αρνητικών αποτελεσμάτων και την έλλειψη εξειδικευμένων θέσεων εργασίας προκειμένου ν’ απορροφόνται  οι νέες γενιές ως επιστήμονες αλλά και ως εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.
     Έκτοτε Κύριε Πρόεδρε όλοι οι νέοι σπεύδουν στα πανεπιστήμια προκειμέ-νου να γίνουν, Γιατροί, Δικηγόροι, Καθηγητές, Μηχανικοί. Τελικό αποτέλεσμα να  δημιουργείτε στην Ελλάδα το πρώτο σωματείο «άνεργων Επιστημό-νων».
                          Η Ελλάδα αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ περιβάλλεται από Χιλιάδες μίλια ωραιότατες ακτές και πανέμορφα βουνά, με βλάστηση ακόμη ωραιότερη των Άλπεων. Θα μπορούσε η τουριστική βιομηχανία μας να κάνει θαύματα σ’ αυτόν τον τομέα.
     Έναντι αυτής της δυνατότητας, ελάχιστα καταφέραμε. Και ενώ μετά τους Ολυμπιακούς περιμέναμε αύξηση του τουριστικού ρεύματος χαλαλίζοντας τα πολλαπλάσια έξοδα αυτών, είχαμε ως τελικό αποτέλεσμα την μείωση του τουρισμού μας. Το δε εμπόριο της Βίζας από τους διπλωματικούς μας εκπροσώπους έχει αποδυναμώσει αισθητά την προσέλευση τουριστών, μ’ ευθύνη των κατά τόπους διπλωματικών μας υπαλλήλων.                      
                            Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που στέρησαν την Χώρα μας από την ανάπτυξιν όπως:
     Ο τεράστιος δημόσιος τομέας ( θυμίζει κράτος Φιλανθρωπίας ). Η αδιαφορία περί την υπηρεσίαν των υπαλλήλων, ο παράνομος χρηματισμός, η έλλειψη  παιδείας, το αποπροσανατολισμένο από τον ρόλο του  συνδικαλιστικό κίνημα ευρύτερα, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα η γραφειοκρατία .
     Γραφειοκρατία, Κύριε Πρόεδρε, την οποίαν δημιουργεί η ουσιαστική απουσία του κράτους από  τις υπηρεσίες του. Χρόνια ολόκληρα απαιτούντο για έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όταν δε παρήχετο η άδεια λειτουργίας, είχαν ήδη αλλάξει οι προϋπολογισθείσες συνθήκες υποχρεώσεων π.χ Φορολογικό σύστημα.
     Όλα τ’ ανωτέρω, Κύριε Πρωθυπουργέ, καθώς γνωρίζετε καλύτερα παντός άλλου, εστέρησαν την Ελλάδα από του να είναι μία ισχυρή Χώρα, μέσα στο Club των ισχυρών της Ευρωπαϊκής συσπείρωσης. Αδυνατεί δε παρ’ όλο το φυσικό πλούτο που διαθέτει υπέργειο και υπόγειο να προσελκύει παραγωγικές επενδύσεις, πράσινης ή μη ανάπτυξης.
     Αντ’ αυτού ζει εδώ και χρόνια με δανεικά εκλιπαρώντας σήμερα την συνδρομή των Εταίρων μας.
     Η ανυποληψία της Χώρας έφθασε στο χαμηλότερο σημείο. Οι προοπτικές για το μέλλον δυσοίωνες. Το παρόν αβέβαιο. Η έλευση του Δ.Ν.Τ επιδεινώνει την ανασφάλεια των πολιτών. Η εγκληματικότητα δυστυχώς επαυξάνεται.
   Οι μόνοι εφησυχάζοντες και σίγουροι είναι όλοι αυτοί που κερδοσκόπησαν και συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ολ’ αυτά τα χρόνια εις βάρος της Δημόσιας Οικονομίας.
   Ο φόβος του αύριο έχει κυριαρχήσει μέσα μας. Παρ’ όλα αυτά ακούμε και την Ελλαδική εκκλησία  ν’ απειλεί να μας πάει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
  Οποίος φαρισαϊσμός!!
  Κατόπιν όλων αυτών Κύριε Πρωθυπουργέ μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το Πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης της Χώρας, με ιδιαίτερα σημαντικό το βαρίδιο του Πολιτικού Κόστους, έχει τραυματίσει βάναυσα το θεσμό της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Παρ’ όλον ότι μεταπολιτευτικά ευτύχησε η Ελλάδα μέχρι σήμερα, να έχει αξιολογότατους ανώτατους άρχοντες!!
   Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε παρά να προσευχόμαστε προκειμένου να επιτύχετε στο έργο Σας.


   Μετά εξαιρετικής Τιμής
   Κωνσταντίνος Γεροντής
    Οδοντίατρος
  Πρόεδρος Εταιρείας
  ΕλληνοΕυρωπαϊκών Μελετών   


Το παρόν έχει αποσταλεί εις τον κ. Πρωθυπουργό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου