Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ




ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ
                ΄΄Η
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
(ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ)

                                                                                ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13/05/10

   Θα πρέπει να είναι ένα Γενικευμένο Παλλαϊκό σύνθημα η λαϊκή ομοψυχία για το ξεπέρασμα της Πολιτικό- Οικονομικής κρίσης?                                                           
  Υπάρχουν  διαχρονικά ένοχοι, όλοι όσοι Κυβέρνησαν ή αντιπολιτεύτηκαν τον τόπο μετά την μεταπολίτευση? Υπάρχουν επίσης ένοχοι στα ΜΜΕ καθώς και στο Συνδικαλιστικό Κίνημα?
  Είναι αδιανόητο να πιστεύει ο σημερινός έχεφρων πολίτης, προκειμένου να σωθεί από την κρίση ο τόπος μας,  ότι μπορεί να στηρίζεται, στους ποιο πάνω αναφερθέντες κύκλους ατόμων.
   Ένα συνδικαλιστικό Κίνημα που είχε αποκλειστικό του στόχο την προώθηση των ηγετών σε περαιτέρω θώκους της πολιτείας, αλλά και οικονομικά οφέλει.
  Τα ΜΜΕ, όπου τα λειτουργικά όργανα αυτών (Δημοσιογράφοι – Ιδιοκτήτες) καθ’ όλη την μεταπολίτευση άσκησαν συνήθως επιρροές και πολιτική διόλου σύνομες προς τα συμφέροντα της Χώρας μας.
  Τέλος αυτοί τούτοι οι πολιτικοί αλλά και η ίδια η πολιτική ζωή του τόπου απόλυτα διαβρωμένη.
  Ένα ΠρωθυπουργοΚεντρικό σύστημα με κληροδοτηθείσες εξουσίες απόλυτα αποτυχημένο.
Ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας απογυμνωμένος.
Ένας άβουλος Κοινοβουλευτικός λόχος.
 Ένας κρατικισμός που κάλυπτε διαχρονικά με την σκιά του τα πάντα.
Αντιπολίτευση διεκδικούσα εκ νέου και μόνον την εξουσία παρ’ όλης της πρωτερέας αποτυχίας της στην διακυβέρνηση της Χώρας.
  Η δε αριστερά αντιπολίτευση καταστρέφουσα μονίμως τον κοινωνικό ιστό, στηριζομενη και εκμεταλλευομενη τα δικαιολογημένα αιτήματα των χαμηλόμισθών οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας, προς επαναστατικές καταστροφικές ατραπούς, προκειμένου να εμφυσήσει όνειρα χαμένων Κουμμουνιστικών παραδείσων.
   Άλλοτε δε εκμεταλλευομενη η αριστερά την επαναστατική διάθεση των νέων ωθεί αυτούς σε δραστηριότητες οι οποίες τραυματίζουν βάναυσα την δημόσια Ζωή.
  Στο σύνολο της η Ελληνική Κοινωνία ευρίσκεται σ’ ένα τραγικό τέλμα.
  Νομοτελειακά πρέπει να βγει απ’ αυτό. Και να βγει δίχως τα οποια βαρίδια του παρελθόντος. Έμψυχα ή Εθιστικά δημιουργήματα των πρώτων.
  Πρέπει να τεθεί ένα οριστικό τέλος στην γνωστή μέχρι σήμερα πολιτική μας Ζωή.
   Επιτέλους ας δώσουμε τέλος, στα κομματικά παιχνίδια τις πολιτικές ίντριγκες και την σπάταλη διαχείριση του συνόλου των Κρατικών Υπηρεσιών.
  Οριστικά τέλος στην γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα .
Οριστικά τέλος στον Χρηματισμό του. Κάτι για το οποίο φέρουμε ευθύνη όλοι οι Έλληνες.
  Τι θα έπρεπε ή θα μπορούσε να γίνει από υγιείς δυνάμεις του τόπου, που  αναμφισβήτητα υπάρχουν, ώστε να προστατευθεί η Χώρα μας από το σύνολον εκείνων που μας οδήγησαν τα τελευταία Τριάντα Χρόνια στην τραγική Κοινωνικό – Οικονομική κατάπτωση και διεθνή ανυποληψία?
   Πρόσφατα σε άρθρο του ο κ. Χ. Γιανναράς προτείνει ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  Προ έτους προτείναμε με το άρθρο μας «ΙΣΩΣ» κάτι ανάλογο (κατάργηση του κληρονομηθέντος Πρωθυπουργοκεντρικού Συστήματος Εξουσίας)
  Προτείνουμε την ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  με μικρότερο αριθμό βουλευτών (Νομοθετικό σώμα) και περιορισμένο αριθμό Γερουσιαστών (Ελεκτικό Σώμα)
  Εξέχοντες Ακαδημαϊκοί, φίλοι της κίνησης προτείνουν παραπλήσιες ή ανάλογες διεξόδους.
  Επιχειρείται η σύνθεση της Συνολικής ομάδας Πολιτών, απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου ως ένα σώμα σκεπτομένων ανθρώπων να μορφοποιήσουμε την τελική μας σκέψη, προκειμένου δια της συλλογής υπογραφών να εγκριθεί από τον Ελληνικό Λαό. Έτσι θα εξαναγκασθεί η παρούσα Πολιτεία να προχωρήσει εις την Δημιουργία Δημοψηφίσματος με τελικό ερωτηματολόγιο το οποίο εμείς ως σύνολο Αστών Πολιτών θα έχουμε προσδιορίσει.
  Το παρών κείμενο ένεχει θέση παρότρυνσης προς κάθε πολίτη προκειμένου να συμμετάσχει εις την εκκίνηση της αναφερόμενης προηγούμενα προσπάθειας.



       Κωνσταντίνος Γεροντής
             ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
   ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»



Ερμού 75 τ.κ 54623 Θες/νίκη
 Τηλ. 2310 263161 Κιν. 6944 641654

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου