Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

                                                                                              ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10/11/11

                                                ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
                         ΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ


  Ελληνικό Κοινοβούλιο: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 ώρα 12μ.μ.
  Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μόλις έχει τελειώσει την ομιλία του, προκειμένου να επιτύχει δύο πολιτικούς στόχους.
Ι.  Ψήφο εμπιστοσύνης για τον ίδιο και την Κυβέρνησή του, με αντάλλαγμα προς τα Κοινοβουλευτικά στελέχη την παραίτηση του από την πρωθυπουργία. Υποχρέωση την οποία εκφράζει αμφίσημα κατά την ομιλίαν του.
ΙΙ.  Επιχειρεί να επιτύχει συναίνεση πολιτική, εις το Κοινοβούλιο και τούτο για ν’ αποφευχθεί η ασύντακτη πτώχευση της Χώρας μας γεγονός το οποίο προκλήθηκε  και μόνο με δήλωση από μέρους του, Δημοψηφίσματος, για την παραμονή μας ή όχι στο Euro.
  Πάρα ταύτα κατά την ομιλία του επιτίθεται βίαια κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, ζητώντας παράλληλα από τον ίδιο συμπόρευση.
  Το πολιτικό κλίμα εκτροχιάζεται παρ’ όλο ότι παίρνει με την σχετική υπόσχεση προς τους βουλευτές  την ψήφο εμπιστοσύνης για παραίτηση.
  Σχήμα πολιτικά οξύμωρο και οριακά αντισυνταγματικό. Ίσως η τελευταία αυτή Κοινοβουλευτική Συνέλευση να ήτο η πλέον κρίσιμη και υπεύθυνη Δημοκρατική διεργασία προκειμένου να επιτευχθεί πολιτική σύμπλευση για την σωτηρία της χώρας μας. Και ενώ ο αρχηγός της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης εφέρετο αδόκιμα προς τον υπέρτατο αυτό στόχο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέσυρε το κόμμα του από αυτή την Κοινοβουλευτική  Συνέλευση. Μία πράξη απόλυτα αντιδημοκρατική και ιδιαίτερα ενδεικτική της έλλειψης ψυχραιμίας  εις το ιερό της Δημοκρατίας.
  Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να περιπαίζει το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού, μη παραιτούμενος. Την επομένη ημέρα Κυριακή 6/11  επισκεπτόμενος τον Π.τ.Δ εκφράζει μόνο το προσωπικό του μότο «Δεν είμαι Γαντζωμένος με την Καρέκλα». Διαφαίνεται όμως από μέρους του η αντίθετη διάθεση.
  Η κοινή Γνώμη είναι αναστατωμένη. Η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα ενδυναμώνει. Οι πληροφορίες από την Ευρώπη για έξοδο της Χώρας από την ζώνη του Euro πολλαπλασιάζονται. Ο πρωθυπουργός όμως αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου κάνουν ασκήσεις πολιτικών τακτικισμών επί χάρτου, αυταπατόμενοι ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ίδια με την διαχρονική πολιτική πρακτική, των ημερών της μεταπολίτευσης.
  Οποία πλάνη!!! Μεγάλων ηλικιακά ανθρώπων να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν κομματικά να ωφεληθούν μετά την παρούσα κρίση. Οι βάσιμες πληροφορίες από σοβαρά τραπεζικά κέντρα είναι ότι εάν δεν σχηματισθεί Κυβέρνηση μέχρι το βράδυ της Κυριακής, την επόμενη ημέρα, Δευτέρα πρωί 7/11 οι παγκόσμιες οικονομικές αγορές θα εκτιναχθούν σε δισθεώρατα κοστολογικά ύψη με μεγάλη ζημιά στο Euro και κυρίως στην Ελλάδα.
  Παρ’ όλα αυτά οι κομματικές ηγεσίες συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια επί χάρτου, υπολογίζοντας την ωφελιμότητά τους της επόμενης πολιτικής περιόδου.
  Ο Παπαδήμος είναι περισσότερο απ’ όσο μας χρειάζεται αξιόλογος, άρα επικίνδυνος για το μέλλον επομένως δε μας κάνει. Ο Ρουμελιώτης και ο Διαμαντούρoς δεν μας κάνουν γι’ άλλους λόγους. Ο Βενιζέλος είναι εσωκομματικός αντίπαλος στο ΠΑΣΟΚ άρα ακατάλληλος. Ο Κακλαμάνης αρνείται να δεχθεί τις επιβαλλόμενες από τους δύο αρχηγούς προϋποθέσεις.
  Ο Βασ. Σκουρής αρνείται να δεχθεί τους χρονικούς περιορισμούς αλλά και την μη επιλογή προσώπων εις την υπ’ αυτόν Κυβέρνηση.
  Οι ημέρες περνούν  Τρίτη 8 Νοεμβρίου και η παγκόσμια κοινότητα γελάει με την νέα Αριστοφανική κωμωδία που διαδραματίζεται στην Ελλάδα.
                         «Ζήσε μια Βδομάδα ως Έλληνας»
είναι ένα καινούργιο σήριαλ της Αγγλικής τηλεόρασης.
  Οι πιέσεις πολλαπλασιάζονται και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν πέντε υπογραφές για να επιβεβαιώσουν την ολοκλήρωση της νέας σύμβασης της 26η /10.
  Ο Σαμαράς προτάσσοντας επιτέλους, Εθνική υπερηφάνεια αρνείται, να προσυπογράψει τις διαβεβαιώσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι με κίνδυνο να χαθούν το όποια ευεργετήματα της 6ης δόσης και της νέας σύμβασης.
  Οι ώρες της Τρίτης περνούν με ιδιαίτερη αγωνία για τους Έλληνες πολίτες και η επερχόμενη νύκτα τους βρίσκει δίχως «λευκό Καπνό» από την καμινάδα του Προεδρικού Μεγάρου.
  Αλλά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλυπτόμενος  όπως θέλει να πιστεύει, από το Σύνταγμα, παραμένει ψύχραιμος επισφραγίζοντας με την συμπεριφορά του την επικρατούσα πολιτική παράνοια.
  Παρ’ όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλαδική Πολιτεία η οικονομική κατάσταση στην Ιταλία παίρνει τραγικές διαστάσεις. Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραιτείται η Ευρωπαϊκή επιτροπή και Κοινότητα παραπαίει καθώς το Euro διεθνώς υποχωρεί.
  Οι πολιτικοί άρχοντες στην Ελλάδα παραμένουν ίσως νηφάλιοι εις τους  τακτικισμούς τους και κυρίως ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός της χώρας μας ο ολίγιστος κατά την προσφυεί έκφραση του καθηγητού Χρ. Γιανναρά.
  Ξημερώνει η Τετάρτη  9/11 και τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί. Τα ονόματα πρωθυπουργευόντων ανεβοκατεβαίνουν στο Δημόσιο Θεατρικό πάλκο. Η αδημονία των πολιτών μετατρέπεται σε αποστροφή αλλά εν πολλοίς και σε αηδία προς το πολιτικό σύστημα. Συντελείται  φαρσοκωμωδία εις βάρος του Λαού.
  Όλοι όσοι έχουν πολιτικό λόγο, διατείνονται ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιχειρούμενη Νέα Κυβέρνηση. Αλλά ότι δήθεν την στηρίζουν.
  Τελικά όλοι μπλοκάρουν την δημιουργία μιας σοβαρής υπεύθυνης Κυβέρνησης η οποία θα βγάλει την χώρα μας από το αδιέξοδο που βρίσκεται.
  Τελικά ανακοινώνεται το ραντεβού του πρωθυπουργού προς τον Π.τ.Δ για την 18η προκειμένου να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.
  Προσέρχεται εις τον Πρόεδρο με βεβαιωμένο τ’ όνομα του κ. Φ. Πετσάλνικου ως Πρωθυπουργού. Αφήνει όμως πίσω του μια κοινοβουλευτική ομάδα επαναστατημένη, αντίθετη στην επιλογή. Και μόνο η πρόταση του Φ. Πετσάλνικου ως πρωθυπουργού δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του όλου διαλυμένου Πολιτικού Συστήματος.
  Το νέο ραντεβού  των Αρχηγών διαμορφώνεται την 19η με τον Π.τ.Δ προκειμένου να αναδείξουν τον προτεινόμενο ως Πρωθυπουργό από τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς απέχει  συνευθύνης από την πρόταση, αφήνοντας και αυτός πίσω μια εξοργισμένη κοινοβουλευτική ομάδα για την αποδοχή της επιπόλαιης επιλογής του Γ.Α.Π.
  Προσερχόμενος ο κ. Γ. Καρατζαφέρης διαπιστώνει επί δεκάλεπτο τους προηγηθέντες να συνεδριάζουν μετά του Π.τ.Δ. Εξέρχεται έξαλλος του Προεδρικού Μεγάρου καταγγέλλοντας τα στημένα παιχνίδια, που παρασύρουν και τον «καημένο» τον Π.τ.Δ. Αποχωρεί  της Προεδρικής συγκλείσεως των Αρχηγών.
  Τελικά με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας επιτυγχάνεται νέου ραντεβού με τους αρχηγούς για την Πέμπτη 10/11 προκειμένου να εκλέξουν νέα Κυβέρνηση, αφού πρώτα επιτέλους  παραιτηθεί ο κ. Γ.Α.Π
  Συνέρχονται λοιπόν προκειμένου να εκλέξουν μια Νέα Κυβέρνηση που ο καθ’ ένας την θέλει με διαφορετικές προοπτικές.
  Ο κ. Παπανδρέου θέλει μια προσωρινή συνέχεια της δικής του  Κυβέρνησης με δίχως ιδιαίτερα προβεβλημένο άτομο, για τους γνωστούς λόγους.
  Ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σοβαρά στην πολιτική διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων με την Νέα Κυβέρνηση μη παρέχοντας πολιτικά στελέχη γι’ αυτό τον λόγο.
  Ο κ. Καρατζαφέρης προφανώς θέλει να συμμετάσχει ώστε να καταξιωθεί ο ΛΑΟΣ διά θετικού Κυβερνητικού έργου.
  Προσέρχονται στο ραντεβού της Πέμπτης με αβέβαιο εισέτι και το τελικό όνομα του Νέου Πρωθυπουργού αλλά και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα διαχειριστεί αυτός ο Χριστιανός, την τραγικά κρίσιμη κατάσταση της χώρας μας.
  Εύκολα λοιπόν,  μπορεί να συναγάγει ο Έλληνας πολίτης ότι δυστυχώς το πολιτικό σύστημα, αυτό το Φεουδαρχικού τύπου πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα με τους συγκυριακά ευρισκομένους εις την εξουσία γόνους προβεβλημένων οικογενειών δημιούργησε την διάρρηξη της συνοχής του Κράτους. Το σύστημα είναι ανίκανο εις την διαχείριση της παρούσας κρίσης.
  Εύκολα θα μπορούσε να τρέξει η σκέψη του κάθε Έλληνα πολίτη, στην υπόθεση εμπλοκής της χώρας μας ουχί σε οικονομικό πόλεμο, αλλά σε πραγματικό πόλεμο με οποιαδήποτε χώρα γείτονα ή μη. Κατά πόσο λοιπόν αυτό το σύστημα και αυτοί οι λειτουργοί του θα μπορούσαν έγκαιρα να συνεννοηθούν προκειμένου ν’ αμυνθούν για τα
                                            «Πάτρια Εδάφη»
  Το κείμενο αυτό ολοκληρώνεται την Πέμπτη το πρωί με την είσοδο, για πολλοστή φορά για το ίδιο θέμα, των Αρχηγών εις το Προεδρικό Μέγαρο. Αυτή τη φορά τουλάχιστον διαφαίνεται ότι εισέρχονται με το σωστό όνομα.
  Ας ευχόμεθα ότι θα βγει λευκός καπνός. Αλλά ας είναι κατάλευκος για να ελπίζει ο Ελληνικός Λαός σε κάτι καλύτερο.         
     

     Κωνσταντίνος Γεροντής
   Πρόεδρος «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου