Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Συνοδευτική πρόταση επιστολής ΠτΔ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20/10/11
  Αγαπητοί φίλοι της «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

  Σας αποστέλλουμε την πρότασή μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την όλη προσπάθεια που επιχειρεί η «Δεξαμενή Πολιτικής Σκέψης και Προβληματισμού» την οποία και συγκροτήσαμε ώστε να συνεισφέρουμε θετικά για την Διαχείριση της Ελληνικής Κρίσης.
  Κρίνεται δε απαραίτητο  τόσο η οικονομία όσο και η Κοινωνία ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές. Γενικότερα το Ελλαδικό Σύστημα Εθνικής Ύπαρξης προσωπικά εκτιμούμαι ότι χρειάζεται ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ
  Επαναθέσμιση αρχών, κουλτούρας, παιδείας, ήθους και κοινωνικής ηθικής, αλλά κυρίως του πολιτικού μας συστήματος. Θα πρέπει να δεχθούμε επιτέλους, απαλλαγμένη από την διάρθρωση του υπάρχοντος συστήματος ότι πρέπει να πορευόμαστε ως κοινωνία αλληλοβοηθούμενοι και υποστηριζόμενοι και όχι ως άτομα μεμονωμένα εξαρτημένα από τους εκάστοτε εξουσιαστές.
   Η πορεία του φορέα μας μέχρι σήμερα δημιούργησε ευκαιρίες προς βελτίωση κάποιων συνθηκών. Ανάλογες αξιόλογες προσπάθειες δημιουργήθηκαν και από άλλους φορείς. Διαπιστώσαμε όμως ότι το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του είναι αδιάφορο και απαξιεί να ενσκήψει με σοβαρότητα σε αντίστοιχες δραστηριότητες Ελλήνων Πολιτών.
  Είναι όμως αγαπητοί φίλοι/ες άμεση ανάγκη η χώρα να κυβερνάτε Δημοκρατικά για τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς όμως Κυβερνητικούς λειτουργούς έχοντας προσωπική η πολιτική ιδιοτέλεια.
  Με Συνταγματική διάταξη προβλέπεται ότι η χώρα δύναται να τεθεί σε «Καθεστώς Έκτακτης ΑΝΑΓΚΗΣ» ώστε ο Π.τ.Δ να προτείνει τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Εμβέλειας, με αποδοχή της  από το Εθνικό Κοινοβούλιο και συντριπτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε δια προεδρικών διαταγμάτων να μπορέσει να βγάλει την χώρα από το τέλμα εις το οποίο βρίσκεται.
  Αγαπητοί φίλοι προκειμένου να συμβούν ολ’ αυτά είναι απαραίτητο οι Έλληνες να διαπιστώσουμε και να πιστέψουμε ότι η περαιτέρω πορεία του τόπου οδεύει πράγματι υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και όχι υπέρ της κοινωνικής εξαθλίωσης.
  Κάποτε θα πρέπει να αισθανθούμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με ανταγωνιστικό συντελεστή αναλογικά ισοδύναμο για τα φυσικά πρόσωπα   και τις  επιχειρήσεις.
  Κατάργηση,  του ατελέσφορου και διαβλητού σημερινού φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την δημιουργία ολιγομελούς ανεξάρτητης Υπηρεσίας δειγματοληπτικών ελέγχων με ανάλογα αυστηρές κυρώσεις προς τους παραβάτες.
  Άμεση δικαστική εκκαθάριση και προώθηση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων
  Απελευθέρωση της Δικαιοσύνης από τον εγκλωβισμό της εις τις εκάστοτε επιταγές της πολιτικής εξουσίας
  Άμεση εκμετάλλευση του ορυκτού και υπόγειου πλούτου της χώρας
  Άμεση προώθηση και ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για το  εμπόριο με  τα ποικίλα προϊόντα που δύναται να παράγει αφειδώς η χώρα μας.
  Άμεση ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου με υπεύθυνη τοποθέτηση σοβαρών ανθρώπων ως εμπορικών ακολούθων στις πρεσβείες μας.
  Άμεση τόνωση της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες επί σειράν ετών δημιούργησαν το οικονομικό θαύμα ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.
  Προϋπόθεση όλων αυτών είναι η αύξηση μεσοπρόθεσμα εκ νέου των μισθών και των συντάξεων.
  Είναι επιτέλους τελείως απαραίτητο, η πραγματική είσπραξη των οφειλομένων προς το κράτος από πολίτες τους κατέχοντες τον πλούτον  ευρισκόμενον τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
  Το μέτρο τούτο θα διευκολύνει να πραγματοποιηθούν τα προηγούμενα προτεινόμενα μέτρα.
  Τέλος η αποκατάσταση της Κοινωνικής Πρόνοιας από την πολιτεία είναι τελείως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εγκατασταθεί Κράτος Δικαίου.
  Συγχρόνως η οποιαδήποτε νέα πολιτική ηγεσία επιλεγεί, υποχρεούται να περιφρουρήσει αφ’ ενός την Εθνική Κυριαρχία, αφ’ ετέρου δε τα Εθνικά Κυριαρχικά μας δικαιώματα, προς οποιεσδήποτε επιβουλές φίλων και εχθρών.
  Προς τούτοις η συνεργασία με την Ελληνική Εκκλησία,  και με τα υπάρχοντα εις την Ελλάδα Μοναστήρια, συνακολουθούμενα από χιλιάδες στρέμματα γης, είναι εκ των προϋποθέσεων εκείνων που θα δημιουργήσουν πίστη εις τον Ελληνικό Λαό, τελείως απαραίτητη, τόσο προς την Εκκλησία, αλλά παράλληλα και την πολιτεία.
  Αγαπητοί φίλοι για ολ’ αυτά προτείνουμε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύσταση Κυβέρνησης εκ Προσωπικοτήτων, επιλεγομένων σχολαστικά μέσα από Άριστους συμπολίτες μας για να φέρουν εις πέρας το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της ανόρθωσης του Έθνους μας.
  Ασφαλώς οι προτεινόμενοι θα ευρίσκονται εις την διακριτική επιλογή του Ανωτάτου Πολιτειακού Άρχοντος.
       

      Κωνσταντίνος Γεροντής
       Πρ. «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»







  Υ.Γ
  Το ως άνω κείμενο εκφράζει τις προσωπικές μου εκτιμήσεις
         Κ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου