Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

                             ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ                      ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
                              ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ            ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011
                                            ΚΟΜΜΑΤΩΝ

                                                                                      ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
                                                                                            ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


  Κυρία και Κύριοι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

  Η συντριπτική πλειοψηφία πλέον του Ελληνικού λαού θεωρεί ως δεδομένη την απόλυτη ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων της Χώρας μας, καθοριστικά και καίρια συνυπεύθυνες για την κοινωνική – πολιτική – οικονομική χρεοκοπία του τόπου μας.
  Δυστυχώς η γενιά της μεταπολίτευσης οδήγησε και οδηγεί τον τόπο μας εις την διεθνή ανυποληψία, την εξαθλίωση, την φτώχεια και τέλος την Χρεοκοπία του ίδιου του Κράτους, καθιστώντας ατυχώς συνυπεύθυνο  τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό.
  Ανατρέχοντας εις τα ιστορικά γεγονότα από την ίδρυση του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους, αξιότιμοι αρχηγοί, θα διαπιστώσουμε ότι μετά από κάθε ανάλογη χρεοκοπία στο παρελθόν, ακολουθούσε και μια Εθνική Καταστροφή.
   Οι πολίτες όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι,  ανεχόμενοι περαιτέρω την οποιαδήποτε κακή μορφή εξουσίας να επιτρέψουμε εκ νέου Εθνική Υποτέλεια και καταστροφή.
  Ελπίζουμε ότι θα παρατηρήσατε πως σε όλη την Ελλάδα δημιουργούνται Κινήσεις Πολιτών, οι οποίες στο σύνολο τους ευρίσκονται κατηγορηματικά αντίθετες προς την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, αλλά και τους ίδιους τους πολιτικούς ταγούς στην Χώρα μας, οι οποίοι διαχρονικά μας οδήγησαν στο σημείο μηδέν που βρισκόμαστε σήμερα.
  Πάρα ταύτα, Κυρία/οι αρχηγοί των πολιτικών σχηματισμών η παρουσία σας αλλά και η Συνταγματική σας ευθύνη είναι δεδομένη και σεβαστή απ’ όλους εμάς υποθέτω.
  Αποτελεί όμως, αδήριτη αναγκαιότητα για εσάς,  η πολιτική συσπείρωση Σήμερα όλων των δυνάμεων εκείνων που θα μπορούσαν να συνταχθούν κάτω από ένα πρόγραμμα, ΣΩΤΗΡΙΑΣ πλέον ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ και όχι απλά της χώρας μας. Συνεκτιμώντας  τα διεθνή γεγονότα αλλά κυρίως τα της όμορης περιφέρειας, σε σχέση με την πτωτική μας πορεία, υποθέτουμε ότι ευρίσκεται πραγματικά σε κίνδυνο πλέον το Έθνος μας.
  Θα πρέπει επιτέλους κάποτε να αντιληφθείτε ότι και εις τα επί μέρους μέλη του Ελληνικού Λαού υπάρχουν πολίτες, όχι μόνο πολιτικοί, οι οποίοι μπορεί να σκέπτονται και να προβλέπουν επερχόμενα πολιτικά γεγονότα και εξελίξεις. Ασφαλώς η πολιτική ενόραση δεν είναι προνόμιο των επαγγελματιών της πολιτικής.
  Η συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων λοιπόν, κρίνουμε ότι είναι εκ των ουκ άνευ για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον, ώστε να εφαρμοσθεί ένα υγιές πρόγραμμα επαναπροσδιορισμού  του κράτους σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Ζωής.
  Το όλο τούτο πρόγραμμα θα μπορούσε ν’ αποφασισθεί είτε με Συνταγματική ρύθμιση ή με καθολική αποδοχή από την βουλή των Ελλήνων.
  Θ’ αποτελούσε δε θετική εξέλιξη, Κυρία/οι αρχηγοί, εάν συνηγορούσατε και προκρίνατε οι πολιτικές δυνάμεις την ανάθεση του προγράμματος Σωτηρίας, σε Κυβέρνηση προσωπικοτήτων μ’ εμπειρία περί τα κοινά.
  Εις το σημείο αυτό θα πρέπει ν’ αναφερθεί η τραγική κατάσταση που πιστεύουμε ότι ευρίσκονται η Παιδεία, το Εμπόριο, ο Τουρισμός, οι Καλλιέργειες της Γης, η Αλιεία, η Δημόσια Διοίκηση, η Κρατική μηχανή, ο Εξωρθολογισμός της Δημοσιονομικής Οικονομίας, η Διαφάνεια., η  Γραφειοκρατία η Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, το Δημογραφικό. Στο σύνολο τους είναι τομείς που θα πρέπει να μπουν σε τριετές πρόγραμμα το οποίο και θα   προταθεί στον Ελληνικό Λαό διά να αποφασίσει με Δημοψήφισμα την έγκρισή του.
  Η αποδοχή ενός τέτοιου προγράμματος από το ύψιστο πολιτικό σώμα, τον Ελληνικό Λαό, θ’ απελευθέρωνε τους μεν πολιτικούς από τον Λαϊκισμό και το πολιτικό κόστος, τους συνδικαλιστές δε θα τους εξανάγκαζε να λειτουργούν σύννομα και με βάση το Εθνικό συμφέρον.
  Κυρία και Κύριοι αρχηγοί, οι δημιουργούμενες καθημερινά κινήσεις πολιτών ανά την Ελλάδα σκοπό έχουν  να καταστήσουν τους Έλληνες, πλέον ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες,  με ουσιαστική συμμετοχή,  εις τα Δημόσια Πράγματα της Χώρας.
  Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη εφαρμοζόμενο το προτεινόμενο  σχέδιο Σωτηρίας της Χώρας μας,  διασφαλίζοντας έτσι, με την σοβαρότητα του  όλου προγράμματος, την αμέριστο συνδρομή της ΕΕ καθώς και την ανοχή των Δανειστών μας.
  Ασφαλώς μετά το πέρας της τριετίας θα διεκδικήσουμε ένα νέο Δημοψήφισμα προκειμένου ο Ελληνικός Λαός ν’ αποφασίσει  ποιο Μελλοντικό Σύστημα Διακυβέρνησης του επιλέγει.
  Έτσι προτείνεται, μέσα από επιλογή, εξ αρίστων πολιτών, Συντακτική Εθνοσυνέλευση, προκειμένου να παρουσιάσει εις τον Ελληνικό Λαό Νέα μορφή Διακυβέρνησης προς έγκριση Νέου Συντάγματος.
  Ας αναλογισθούμε εις το σημείο αυτό την Ρύση του Αριστοτέλη ότι «Για την Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
   Σίγουρα οι Έλληνες πολίτες  δεν δεχόμαστε πλέον εις το μέλλον ένας άλλος πολιτικός να λέει ότι
                 «όλοι μαζί τα φάγαμε» ή «όλοι μαζί φταίμε»




          Κων/ντίνος Γεροντής
Υπεύθυνος Συντονιστικής Επιτροπής
               «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ
            ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ



Ιστοσελίδα: www.paremvasi.org.gr
e-mail: k.gerondis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου