Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

             «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»                                                    ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ              ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
      ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ                              Κύριο  Κάρολο Παπούλια
                                                                                Προεδρικό Μέγαρο
                                                                                Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
                                                                                     Αθήνα – 100 28


                                                                                 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20/10/11

               Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

            Η  Δεξαμενή Πολιτικής Σκέψης και Προβληματισμού «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Εκπροσωπούμενη από το Δ.Σ, καθώς και πολυάριθμοι πολίτες από περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, ανταποκρινόμενοι από Κρήτη μέχρι Έβρο διαπιστώσαντες τ’ αδιέξοδα  στα οποία έχει περιέλθει η Ελλαδική Κοινωνία – Λαός και Πολιτική ηγεσία, βασιζόμενη δε στην Συνταγματική θεώρηση περί
                          «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»
  Διατηρώντας πρωτίστως και εις απόλυτο βαθμό τον σεβασμό τόσο προς τον θεσμό όσο και προς Εσάς τον ίδιο.
                                             ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
  Όπως, ως ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας της χώρας, εισηγηθείτε προς την πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας την σύσταση
           ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΕΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
Με αποδοχή και υποστήριξη από τους εν τη βουλή υπάρχοντας πολιτικούς σχηματισμούς, του προτεινομένου  ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ προκειμένου το δημιουργούμενο κυβερνητικό σχήμα να τύχει ηυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
  Εφ’ όσον Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε γίνει αποδεκτή η πρότασή μας, είμαστε έτοιμοι εάν μας ζητηθεί, να υποβάλουμε προς Εσάς πλήρη φάκελο, παρουσιάζοντας λεπτομερώς την πρότασή μας.
  Η ως άνω πρόταση Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε πιστεύουμε ότι μπορεί ν’ αποτελέσει διέξοδο στ’ αδιέξοδα που έχουν επικρατήσει,  τόσο εις την Ελλάδα όσο και τον Ευρωπαϊκό χώρο  μ’ επίκεντρο την χώρα μας, με άμεσα επαπειλούμενη ευρύτερα Ευρωπαϊκή Κρίση.
  Ένα τέτοιο γεγονός  θα έχει ως αποτέλεσμα να εμφυσήσει εκ νέου την Ελπίδα εις τον Ελληνικό Λαό και θα τον συσπειρώσει ν’ αγωνισθεί για την ανόρθωση της χώρας μας, από την κατάπτωση στην οποίαν έχει οδηγηθεί.
  Κατάπτωση η οποία μακρόχρονα οδήγησε σε πολιτισμική διάβρωση της Ελλαδικής κοινωνίας, ανάλογα δε την πολιτική και δημοσιονομική πορεία του κράτους.
  Παράλληλα θ’ αυξήση την αξιοπιστία προς τον διεθνή παράγοντα ώστε να διεκδικήσει εκ νέου την θέση που δικαιωματικά της ανήκει εις το παγκόσμιο στερέωμα.
  Οι συνθήκες για την δημιουργία Κυβέρνησης εκ Προσωπικοτήτων είναι πρόσφορες δεδομένου ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα, εκτός των τόσων άλλων μειονεκτημάτων του, δημιουργεί σύγχρονα αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων για σύμπλευση στην ανάσχεση της κατρακύλας προς την χρεοκοπία, που σταθερά οδηγείται ο τόπος μας.
  Θα ήταν ίσως ελπιδοφόρο για την Σωτηρία του τόπου εάν μπορούσαν οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί να συναποτελούσαν Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  Δεδομένου όμως ότι τα κυρίως αστικά κόμματα αρνούνται σ’ επίσημες τουλάχιστον δηλώσεις τους, την προοπτική αυτή, προκαλούν στον Ελληνικό Λαό ανασφάλεια για το αύριο και επαυξάνουν την αίσθηση του αδιεξόδου.
  Προτείνουμε συνεπώς την δημιουργία Κυβερνητικού Σχήματος στο οποίο θα μετέχουν κατ’ εξοχήν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του Δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, νέοι άνθρωποι, έμπειροι, εγνωσμένης αξίας ήθους και κύρους, επιτυχημένους εις τις δραστηριότητές τους. Ομοίως προτείνουμε σε μια ανάλογη κυβέρνηση Εθνικής Εμβέλειας, Έλληνες της Διασποράς, επιτυχημένους ομογενείς, κατάλληλους να συμμετάσχουν σε μια Πανεθνική εκστρατεία. Παράλληλα κρίνουμε ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν κάποιοι έμπειροι πολιτικοί μη ευρισκόμενοι σήμερα σ’ ενεργό δράση κοινωνικά αποδεκτοί ώστε με την εμπειρία τους να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια.
  Προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, από μία Κυβέρνηση τεχνοκρατών εκ προσωπικοτήτων, είναι απαραίτητο αμέσως μόλις συγκροτηθεί και υπερψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να ενημερώσει  τον Ελληνικό Λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της χώρας μας.
  Αφού ειπωθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ θα πρέπει να δώσει στους Έλληνες έναν οδικό χάρτη για το τι χρειάζεται να κάνουμε ώστε να βγούμε από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
  Τι είδους συλλογική δράση απαιτείται και ποιες ατομικές θυσίες ισότιμες αλλά κυρίως αναλογικά ισοδύναμες απαιτούνται από τον Ελληνικό Λαό, όχι μόνο για να ξεφύγουμε από την καταστροφή, αλλά για να γίνει η Ελλάδα εκ νέου μια περήφανη και αξιοπρεπής χώρα εις το Παγκόσμιο Στερέωμα.
  Ευελπιστούμε ότι η πρότασή μας, αποτελεί σήμερα ίσως μονόδρομο τόσο για την Εθνική Σωτηρία της πατρίδας όσο και για την ιστορική δικαίωση του καθ’ ενός απ’ όλους εμάς.

                

Δ.Σ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΗΣ               ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΑΝΤ/ΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ              Καθ. ΠΟΛΥΤΕΧ. Δ. Π. ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝ ΓΡΜ.   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΜΕΝΗ           ΣΥΝΤ/ΧΟΣ – ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ.
ΜΕΛΗ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΡΣΑΚΕΛΗΣ          Καθ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΘ
                  ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΑΡΤΖΗΣ                     ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
                  ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΒΑΤΑΚΑΣ                ΔΙΕΥΘ. ΟΦΘΑΛΜΟΛ. ΚΛΙΝΙΚΗΣ
                 ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ               ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
                ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ              ΔΙΕΥΘ. ΠΟΛΥΕΘ/ΚΗΣ ΕΤΑΙΡ.




ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣ. 2010
 ΕΡΜΟΥ 75 Τ.Κ 546 23
 ΤΗΛ. 2310 263161 ΚΙΝ. 6944 641654
e-mail: k.gerondis@yahoo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου